Våra böcker

Ätten Lewenhaupt

Från Sturemorden till D-dagen

Klicka för större bild - Ätten Lewenhaupt

Den grevliga ätten Lewenhaupt har spelat en framträdande roll i Sveriges historia och är sedan länge främst i rang på Riddarhuset. Dess anor sträcker sig sjuhundra år tillbaka och under dessa sekel har ett stort antal bärare av namnet Lewenhaupt haft viktiga och ansvarsfulla uppdrag i rikets tjänst.
 Jan von Konow berättar medryckande om ättens historia.

Den grevliga ätten Lewenhaupt har spelat en framträdande roll i Sveriges historia och är sedan länge främst i rang på Riddarhuset. Släktens anor sträcker sig sjuhundra år tillbaka och under dessa sekel har ett stort antal bärare av namnet Lewenhaupt haft viktiga och ansvarsfulla uppdrag i rikets tjänst  raden av riksråd, ståthållare, generaler och diplomater är lång.
I denna vittförgrenade krönika berättar historikern Jan von Konow om en traditionsrik ätt, om några av dess mera framträdande personer, om släktnamnets ursprung och det unika familjevapnets historia.
Jan von Konow har tidigare varit styresman för Armémuseum och statsheraldiker. Han har skrivit en rad historiska verk, bland annat biografin Karolinen Rehnsköld (2001) och Sveriges adels historia (2005) samt varit ansvarig för områdena heraldik, militärhistoria och nationsflaggor i Nationalencyklopedin.

ISBN:

9789173536059

Antal sidor:

216

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Jan von Konow
Jan von Konow

Ämne:

Historia, svensk

Pressklipp

Jan von Konow fångar läsaren, sätter företeelser i deras rätta historiska sammanhang och erbjuder kunskaper och egna reflektioner om svårgripbara historieskapande gestalter. Det är lovvärt.
-Oscar Langenskiöld, Arte et Marte