Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Winston (Svante Nordin)
  

Vra bcker

Winston

Churchill och den brittiska världsordningens slut

Winston

Svante Nordins nya bok "Winston. Churchill och den brittiska världsordningens fall" är inte enbart en heltäckande biografi. Den tar också upp Winston Churchill från en annorlunda vinkel: hans roll för att förmedla övergången från det brittiska imperium som han älskade till den nya atlantiska världsordning som kom i dess ställe.

Winston Churchill var en av en handfull ledare som på ett avgörande sätt påverkat världens historia under de senaste drygt hundra åren. Hans betydelse för att besegra Hitler och Nazi-tyskland är välkänd. Men Svante Nordins nya bok Winston. Churchill och den brittiska världsordningens fall ger inte bara en heltäckande biografi. Den tar också upp Winston Churchill från en annorlunda vinkel: hans roll för att förmedla övergången från det brittiska imperium som han älskade till den nya atlantiska världsordning som kom i dess ställe.Churchill såg hos "de engelsk-talande folken" den bästa garanten för civilisationen. Den grundtanken, kanske mer än någon annan, gav en riktning och konsekvens åt en politisk gärning, som i övrigt innehöll många häftiga girar, brutala kraschlandningar och hisnande triumfer. Personen är också med. Alla kallade honom "Winston". Han skapade sin egen oförglömliga image med hjälp av cigarren, V-tecknet och en retorik utan motstycken i vår tids historia.

ISBN:

9789173536462

Antal sidor:

544

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Svante Nordin

mne:

Memoarer & biografier

Pressklipp

Nordins bok är ett gediget verk och ett välkommet tillskott till litteraturen om en av den moderna historiens giganter. Dess effekt på läsaren kan enligt min mening sammanfattas bäst med ett citat av Winston Churchill själv: "Ur väldiga komplikationer stiger väldiga klarheter fram".
Peter Adler i Svenska Dagbladet

Nordin (berättar) med benhård logik, absolut kontroll över källorna och inte minst en god portion stilistisk brio. Han bär sin historiska lärdom lätt som en fjäder och lyckas till läsaren förmedla en elegant fresk över Churchills gärning där de flesta delar faller på plats. ... Nordin har skrivit en strålande bok om ett av 1900-talets mest anslående levnadsöden.
Erik Hedling i Axess

Churchill in på bara livet

Nordins bok är faktaspäckad och mycket intressant. Den handlar lika mycket om samtiden som om Churchill. Läsaren bjuds på djupdykningar i dåtidens åsikter, händelser och uttalanden.
Torsten Daun i Gotlands Allehanda

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Winston Churchill: Citat
 
1900-talet - en biografi
 
Döda vita män
 
Stridens skönhet och sorg