Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Passion och skilsmässa (Carin Bergström)
  

Vra bcker

Passion och skilsmässa

Om spruckna äktenskap inom högadeln vid sekelskiftet 1800

Passion och skilsmässa

Det var svårt att skiljas förr i världen. Äktenskapet var heligt och kunde enbart upplösas om någon av parterna hade begått äktenskapsbrott eller försvunnit ut ur landet. Hur långt var man beredd att gå för att få en skilsmässa till stånd?

Vid sekelskiftet 1800 pågick en debatt i Sverige om de absurda skilsmässolagarna, det gick så långt att äkta par som ville skiljas arrangerade en otrohetsaffär. Rikets aristokrater fann på egna utvägar när de ville ta sig ur sina äktenskap, vilket väckte skandal och satte i gång skvaller om deras leverne. Det sena 1800-talet med sin konservativa syn på utomäktenskapliga förbindelser var ännu hårdare i bedömningen av deras livsstil och försökte lägga locket på. I dag förundras vi över de skrönor och pikanta historier som dessa kvinnor och män ur högadeln har gett upphov till.

ISBN:

9789173536387

Antal sidor:

180

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Carin Bergström

mne:

Historia, svensk

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Stina Piper
 
Den dolda kvinnomakten
 
Signums svenska kulturhistoria 5. Gustavianska tiden
 
Självständig prinsessa