Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Brev (Niccolò Machiavelli)
  

Vra bcker

Brev

Machiavelli, Brev

Även i sina personliga brev framstår Niccolò Machiavelli som en lysande stilist och breven är alltid fängslande.

I ett av breven skildrar han hur han skeptiskt lyssnar till Savonarolas botpredikningar, och i ett annat hur han, efter att ha fått lämna sin tjänst som sekreterare i Andra kansliet, vistas på sin lilla lantgård utanför Florens. Han besöker dagligen bykrogen, där han spelar kort med ett par tegelbrännare och en slaktare. När kvällen kommer, träder han högtidsklädd in i sin kammare och samtalar med antikens vise. Tillsammans med Francesco Guicciardini skojar han med munkar i Capri, och försöker också råda sin vän inför den svåra uppgiften att gifta bort en dotter. Hösten 1526 och våren 1527 talar de båda vännerna nästan bara om det ökande krigshotet. I ett ömsint brev till sonen Guido uppmuntrar Machiavelli pojken i hans studier och ger honom goda råd i fråga om hans lilla mulåsna som har blivit tokig.
Breven speglar Niccolò Machiavellis personlighet, hans klarsynthet, hans skarpa iakttagelseförmåga, hans självironi och vänfasthet.

ISBN:

9789173536417

Antal sidor:

100

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Paul Enoksson
Niccolò Machiavelli

mne:

Memoarer & biografier
Atl. väljer ur världslitteraturen

Pressklipp

Crister Enander lustläser Niccolò Machiavellis

Det är en storartad kulturgärning Paul Enoksson gör.

Paul Enoksson, som oförtrutet sprider kunskap om den italienska renässansen genom sina många och mästerliga översättningar, har låtit översätta ett urval av Machiavellis
Brev. Skickligt har han låtit sammanställa urvalet och binder samman breven med löpande kommentarer, så att volymen samtidigt blir till en frispråkig och lättillgänglig biografi över Machiavelli.
Crister Enander i Helsingborgs Dagblad

Machiavellis brev har varsamt översatts av Paul Enoksson. Det är en kulturgärning av format som förtjänar långt större uppmärksamhet än den har fått.
Lars-Håkan Svensson, Sydsvenskan

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Florentinsk historia
 
Fursten
 
Republiken