Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | I skuggan av Rom (Kent Andersson)
  

Vra bcker

I skuggan av Rom

Romersk kulturpåverkan i Norden

I skuggan av Rom

Århundradena kring vår tideräknings början dominerades Europa av det romerska riket. Det bredde ut sig runt Medelhavet och sträckte sig ända till gränsen mot Skottland i norr. Men så långt som till Norden nådde aldrig den romerska expansionen. Däremot påverkades människorna där på många olika sätt av romersk kultur och det romerska sättet att leva.

Kent Andersson, docent i arkeologi och en av landets främsta experter på området, berättar den fascinerande historien om de mer än tusenåriga kontakterna mellan Norden och Romarriket. Med utgångspunkt från arkeologiska fynd och undersökningar från främst Sverige kastas nytt ljus över en tidigare tämligen okänd del av historien, en tid som i Norden präglades av stora förändringar där romerska föremål och idéer användes som medel i förändringsprocessen.

ISBN:

9789188687203

Antal sidor:

190

Bandtyp:

Häftad

 

Frfattare:

Kent Andersson

mne:

Atlantis PoD
Historia, internationell

Pressklipp

Ett tips till alla med intresse för äldre historia, inte minst "föremålshistoria" och idéhistoria, Norden och Rom samt med en nyfikenhet på äldretidshistoriens många gåtor och öppningar mot olika tolkningar: läs denna bok!
Eva-Carin Gerö, professor i antik grekiska, ur recension i Respons nr 6/2013

En utmärkt lärorik bok.
Mats Garme, Ölandsbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Krigarna från Valsgärde
 
Völvor, krigare och vanligt folk