Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Banbrytande mode (av Karina Eriksson Wärn)
  

Vra bcker

Banbrytande mode

Från korsett och kuvertväska till kortkort

Banbrytande mode

Rödmålade läppar, p-pillret, Coco Chanel och Yves Saint-Laurent är några av de fenomen, innovationer och personer som ändrat modet på ett banbrytande sätt. Karina Ericsson Wärn, modeskribent, författare och chefskurator för design på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm berättar i sjutton kapitel om modets växlingar från blixtlås, strumpbyxor, spanx och sneakers till Birkinväskan och Solkungens klackar.

Banbrytande mode handlar om plagg, detaljer, personer och företeelser som haft stor betydelse för modet genom tiderna, som orsakat en förändring, ett före och ett efter. Via väskor, accessoarer och kända designernamn berättar Karina Ericsson Wärn
om hur populärkultur, medicinska upptäckter, politiska ideologier och nya levnadssätt fört modet framåt (vilket inte är detsamma som att det alltid blivit bättre). Karina Ericsson Wärn har ett förflutet som curator med inriktning på samtida konst. Sedan 1996 skriver hon om mode på ett ytterst personligt sätt och har gett ut ett flertal böcker i ämnet, bland andra Modebibeln - den svenska och Margò Fallai - Modedrottningen. Karina Ericsson Wärn har sin bas i trendiga Stockholm och i haute couturens huvudstad Paris. Tillsammans med designern Camilla Thulin driver hon nätmagasinet www.granntanter.se.

Provls boken

ISBN:

9789173536615

Antal sidor:

200

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Karina Ericsson Wärn

mne:

Design & mode

Pressklipp

Som helhet perfekt läsning för moderoade.
Lotta Lewenhaupt, modejournalist och författare

På 175 välskrivna sidor synas samtidens modekollektioner i sömmarna, haute couture får en genomgång och fickans, längdens och silhuettens livs sätts i perspektiv. Hur bra som helst, Karina!
Läsvärt, helt enkelt.

Kungliga Magasinet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Inte bara mode
 
Kläder som konst och berättelse