Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | En sommar med Montaigne (Antoine Compagnon)
  

Vra bcker

En sommar med Montaigne

en sommar med Montaigne

En lättsam introduktion till Michel de Montaignes klassiker med sommarkänsla. Antione Compagnons bestseller var ursprungligen en följetong i fransk radio under sommaren 2012 som i bokform väckte stor uppmärksamhet.

"Låt oss ta oss tid att leva; låt oss följa naturen; låt oss glädjas åt nuet; låt oss inte jäkta för ingenting.« Så formulerar Montaigne sin slutliga visdom i det sista kapitlet i Essayer. I En sommar med Montaigne får Antoine Compagnon oss att upptäcka en somrig och uppfriskande Montaigne: här finns tankar om allt möjligt från vänskap, engagemang, samtal, barnuppfostran till bortkastad tid och till och med övervikt. Han visar oss essayernas historiska rikedom och samtidigt deras aktualitet. Dessutom får vi en insikt i att renässansmänniskorna inte hade så mycket fasoner för sig som vi utan sade rent ut vad de tänkte.
Antoine Compagnon är litteraturforskare, professor vid Collège de France i Paris och vid Columbia University, USA. Han är en känd Proustforskare och har skrivit böcker om litteraturkritik, om antimoderna tankeströmningar i Frankrike och om Montaigne. En sommar med Montaigne var ursprungligen en serie program i fransk radio under sommaren 2012 som väckte stor uppmärksamhet. I bokform har programmen nått hundratusentals franska läsare.
I översättning av Jan Stolpe.

Provls boken

ISBN:

9789173536936

Antal sidor:

160

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Antoine Compagnon
Jan Stolpe

mne:

Kulturhistoria
E-böcker

Pressklipp

Det är en charmerande bok, där Compagnon kombinerar det lättsamma med det lärda.
Arne Melberg, SVD

Trots den begränsade formen får Compagnon förvånansvärt mycket sagt om den store Montaignes skrivande och åsikter, lynneskast och leverne.

Avsnitt för avsnitt läggs del efter del samman och porträttet blir till slut såväl facettrikt som levande och intagande. Antoine Compagnon rör sig med lätthet och hemtamt i originaltexterna.

En sommar med Montaigne är likväl en utomordentlig och underhållande introduktion till Montaigne.
Crister Enander, Gefle Dagblad

En sommar med Montaigne är en lättsinnets postilla att fundera över livet med i hängmattan, på solstolen eller vid ett glas rosévin.
Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten

Att läsa Antoine Compagnons succébok om Montaigne är som att stå öga mot öga med den franska renässansmänniskan.

Montaigne vinner på att ha en introduktör och det har sagts att det är lättare att läsa honom i översättning, än på renässansfranskan. Med Jan Stolpes förnämliga översättningar har Sverige fått chansen.

Eva Ström, Sydsvenskan

En sommar med Montaigne har kvickt sytts en svensk språkdräkt av alltid pålitlige Jan Stople, som häromåret gav ut sin bearbetade, och enastående, översättning av Montaignes huvudverk Essayer.

För en nyfiken allmänhet som suktar efter bildande avslappning i sommarsolen är boken prima lektyr; och en ingång till ett underbart författarskap.

Victor Malm, Expressen.

En både sympatisk och underhållande ingång till Montaignes tankevärld.
Pauli Olavi Kuivanen, Norrköpings Tidningar

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Essayer. Bok 2
 
Essayer. Bok 1
 
En sommar med Proust
 
Essayer. Bok 3