Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Älska - det är allt! av Lena Kåreland
  

Vra bcker

Älska det är allt!

George Sand i liv och dikt

Klicka fr strre bild - älska det är allt

George Sand ansåg själv att hon skrev för sin samtid, övertygad om att hon skulle vara glömd efter femtio år. Så blev det inte. Det var istället Victor Hugo som fick rätt, när han vid hennes begravning uttalade orden: "Jag begråter en död, jag hälsar en odödlig."

George Sand lyckades etablera sig som författare i en kvinnofientlig tid. Hon bröt mot många av de krav som gällde för en kvinnas uppträdande, och samtiden chockerades av hennes många kärlekshistorier med dåtidens berömdheter som Chopin. Skarpa angrepp riktades också mot hennes romaner, där hon ifrågasatte rådande normer, pläderade för kvinnans frihet och tog upp brännbara ämnen som sexualitet, incest och klassfrågor. Lena Kåreland, professor i litteraturvetenskap, ger i denna biografi en ny vinkling på George Sands livsöde och författarskap och hennes hållning till den framväxande feminismen.

Provls boken

ISBN:

9789173537018

Antal sidor:

477

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Lena Kåreland

mne:

Memoarer & biografier
Kvinnohistoria

Pressklipp

Inte minst tycker jag att det är befriande att George Sand i Lena Kårelands studie slipper vara den beskedliga sagotant hon ibland har förminskats till.
Stina Otterberg i DN

Lena Kåreland har i studien Älska det är allt! både lyckats göra Sands författargärning rättvisa, och lyft fram det spektakulärt underhållande i hennes leverne ... Allt är välgjort och grundligt, utan att någonsin bli torrt. Medryckande, som en roman av George Sand.
Anneli Jordahl, Aftonbladet