Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Promenader i Virginia Woolfs London av Lisbeth Larsson
  

Vra bcker

Promenader i Virginia Woolfs London

Klicka fr strre bild - Promenader i Virginia Woolfs London

Virginia Woolf älskade London. Och hon älskade att promenera längs de stora shoppingstråken och paradgatorna, genom de vidsträckta parkerna och i myllret av gränder och prång. Hon lät också sina romanfigurer vandra på stadens gator för att konfronteras med verkligheten. För Woolf var det moderna Londons centrum laddat med löften om utveckling och frigörelse.

För Woolf var det moderna Londons centrum laddat med löften om utveckling och frigörelse. Som till en magnet dras hennes tidiga romanfigurer dit, medan de i hennes senare författarskap kastas ut därifrån. Med Promenader i Virginia Woolfs London har Lisbeth Larsson skrivit en spännande vägvisare in i ett av världslitteraturens största författarskap och dess huvudscen London. Lisbeth Larsson är professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet.


Här kan du se kartorna omnämnda i boken:

Karta 1 - klicka här!

Karta 2 - klicka här!

Karta 3 - klicka här!

Karta 4 - klicka här!

Karta 5 - klicka här!

Karta 6 - klicka här!

Karta 7 - klicka här!

Karta 8 - klicka här!

Karta 9 - klicka här!

Karta 10 - klicka här!

Karta 11 - klicka här!

Karta 12 - klicka här!

Karta 13 - klicka här!

Karta 14 - klicka här!

Karta 15 - klicka här!

Karta 16 - klicka här!

Karta 17 - klicka här!

Karta 18 - klicka här!

Karta 19 - klicka här!

Karta 20 - klicka här!

Karta 21 - klicka här!

Provls boken

ISBN:

9789173537025

Antal sidor:

350

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Lisbeth Larsson

mne:

Memoarer & biografier

Pressklipp

Det är vackert skrivet och Promenader i Virginia Woolfs London är en vacker bok, lustfylld att bläddra i med alla lockande kartor – men också tungt tankeväckande med sin perspektivrika utforskning av Virginia Woolfs romankonst.

Boken är också en utmärkt introduktion till hela Virginia Woolfs författarskap och Lisbeth Larssons text rör sig i flera skikt, precis som Woolfs egna romaner.

Stefan Eklund, Göteborgsposten

En extra glädje under denna inspirerande läsning är att volymen är så vackert formgiven, med tidstypiska foton som förhöjer känslan av tidigt 1900-tal.
Maria Hjort, BTJ