Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Margaretha Krook av Astrid Hasselrot
  

Vra bcker

Margaretha Krook

Drottningen av skrattet och gråten

Klicka fr strre bild - Margaretha Krook

Rakheten var Margaretha Krooks särmärke, säger vännerna. Men den journalist som ställde en personlig fråga fick ett yxskaft mellan ögonen. Astrid Hasselrot, journalist och författare, har skrivit den första biografin om vår tids kanske största skådespelerska.

»Låt flickan hållas.« Pappa majorens tilltro till Margaretha var kanske det viktigaste arvet, sedan släktförmögenheten gått upp i rök. Till en början fick Margaretha Krook spela ragata och skurtant, men med åren blev hon allt vackrare och rollerna alltmer mångfacetterade.
Få kunde som hon välkomna skrattet i tragedin, och låta ana djupet i komiken. Privat hade hon minkpäls och handsydda skor, men samtidigt drogs hon envist till oavlönat arbete för utsatta grupper.

Provls boken

ISBN:

9789173537032

Antal sidor:

263

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Astrid Hasselrot

mne:

Memoarer & biografier

Pressklipp

Astrid Hasselrots biografi om den stora aktrisen Margaretha Krook (1925–2001) är insiktsfull, rik i sin framtoning av Krooks breda register både på scen och i tv, teater och underhållningsprogram, film och radio. Författaren har haft ingående samtal med tolv personer som stått aktrisen nära inom artist- och privatlivet, vilket resulterat i en fyllig, relativt djupgående bild av skådespelerskans personlighet och arbetssätt. Krooks väg till de stora framgångarna var långtifrån lättmanövrerad. Boken vittnar väl om hennes mångsidighet: glöden och intensiteten i dramatiska sammanhang, de humoristiska stråken i andra typer av agerande, improvisationsförmågan i radioprogram. Hasselrot kommer nära Krook som person utan att bli det minsta närgången om hennes privatliv. Författaren berättar med en enkel uttrycksfullhet som gör läsningen underhållande och samtidigt rik på information om den tid och inte minst den teaterverklighet som omgav Krook. Boken är slösande rikt illustrerad välvalda svartvita bilder från scen, film och privatliv.
Ingvar Engvén, BTJ-häftet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Berättelsen om Gertrud »Calle« Wallenberg
 
Sven Stolpe
 
Älska det är allt!