Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Mina chefredaktörer av Clas Barkman
  

Vra bcker

Mina chefredaktörer

DN 1968-2014

Klicka fr strre bild - Mina chefredaktörer

Dagens Nyheter var under lång tid en av de »lägereldar« kring vilka nationen samlades, en gemensam upplevelse och angelägenhet för större delen av befolkningen. Idag har den mediala situationen förändrats i grunden. Tidningens utveckling under de senaste 50 åren speglas i denna frispråkiga bok genom elva chefredaktörer som öppet berättar om hur de kämpat under sina år vid tidningsmakten.
Clas Barkman har arbetat på DN i snart 43 år och har alltså unikt nog samarbetat med alla de chefredaktörer han intervjuat.

Provls boken

ISBN:

9789173537087

Antal sidor:

304

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Clas Barkman

mne:

Historia, svensk

Pressklipp

Greppet är roligt och ovanligt.
PM Nilsson i DN.

Lysande bok. Pedagogisk, klargörande, naturligtvis välskriven. Blir en klassiker, ett standardverk. Har sträckläst, fick igår. Märkligt att Joachim Berners var så extra intressant genom att han talade klarspråk på flera olika punkter. Extra klargörande: att Bengt Dennis verkligen hade så svårt med DN:s arbetsmiljö. Synd på en så fin kille från Grängesberg. (Jag är född i Ludvika.) Tack! Även om jag nästan fick huvudvärk av att läsa så länge så koncentrerat.
Staffan Skott, på DN i trettiofem år.

... en riktig bladvändare med spännande historier ...
Qia Rindevall, journalisten.se

Expressen uppskattar Mina chefredaktörer

Den mångårige DN-medarbetaren Clas Barkmans intervjubok med de elva chefredaktörer som han har arbetat under berör mig på ett oväntat plan. Vi är vana att se publicisten som en suverän och stark figur. Men att intervjua chefredaktörerna långt efter att de slutat blottar människan bakom yrkesrollen.
Karin Olsson, Expressen.

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Makten över åsikterna