Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Monstret i mig – myter om gränser och vilddjur
  

Vra bcker

Monstret i mig

Myter om gränser och vilddjur

Klicka fr strre bild - Monstret i mig

Det handlar om kentaurerna, monstren med en hästs underkropp och mänskligt huvud, och Minotauros, som är både tjur och människa.

Längs vägen möter Johan Tralau dessutom bevingade lejon, fornnordiska vargmän, ekträd,
labyrinter, zoologi, stjärnor och en flod som rinner åt fel håll. Ur allt detta framträder en insikt: att myten övar oss i att leva med vår aggressivitet och vårt begär, att leva som civiliserade människor.

Provls boken

ISBN:

9789173537605

Antal sidor:

250

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Johan Tralau

mne:

Kulturhistoria
E-böcker

Pressklipp

… en bok som är superskarp men samtidigt tillgänglig, och en kan bara hoppas att den ska bli ett riktmärke. Vi får nya insikter på köpet. Ibland rentav berusande, och det är inte det sämsta heller.
Bernur, howsoftthisprisonis.blogspot.se

I Johan Tralaus utmärkta bok visar han vilken roll det mytologiska monstret spelat och spelar som gränspolis. Att det behövs för att hålla det mörka och okända stången. I samhället men också inom oss själva.
Elsa Westerstad, Fokus

I en bok så full av kreativa tankar och uppslag är det nästan oförskämt att kräva ännu mer. Å andra sidan är det ett synnerligen gott betyg åt vilken text som helst att läsaren vill ha mer.
Ann Heberlein, DN

[D]järva men tankeväckande teser [...] alltid mycket intresseväckande.
Eva-Carin Gerö, SvD

Ett nöje att följa författarens upptäckarglädje
Ika Österblad, Vasabladet

Författaren är väldigt intressant [...] en väldigt spännande tänkare
Olof Åkerlund, Filosofiska rummet P1

[...] associationsrikedomen kan emellanåt bli närmast bedövande [...] Traulas kunskaper är så gedigna och när han som en skicklig dektertiv tålmodigt fogar pusselbit till pusselbit är hans entusiasm så smittande att man bara måste läsa vidare.