Våra böcker

Kerstin Thorvall (pocket)

Uppror i skärt och svart

Klicka för större bild - Kerstin Thorvall POCKET

Vem blir man om man inte borde ha fötts?
Om man är uppvuxen med en strängt kristen mamma och en sjuk pappa och tidigt lär sig att glädje och njutning är farlig?
Kerstin Thorvall (1925-2010) uttryckte sig: hon tecknade, hon skrev, hon sjöng, hon dansade.

Hon blev när hon debuterade som skönlitterär författare smädad, skandalomsusad. Senare har hon omvärderats och tillhör nu 1900-talets banbrytare.
Hon var utbildad modetecknare och räknas till de främsta, hon skrev älskade barn- och ungdomsböcker och var en flitig kåsör och debattör. Hon förde talan; för tonåringarna på det sena 50-talet, för småbarnsmammorna under 60-talet, för kvinnorna och de psykiskt sjuka under hela livet och för de åldrande när hon själv blev gammal och beroende. Hon analyserade, dissekerade, uppenbarade och avslöjade livets och samhällets villkor med en genomskärande blick och skarpslipad penna i sina böcker och tidningsskriverier. Hon var en själens vivisektör.
Hon tog sig rätten att älska, njuta, tycka. Hon var stimulerande, stark och besvärlig. Hon krävde att få det liv som tidigt kvästes tillbaka. Hon väckte avsky, ilska, glädje. Och hopp.
Beata Arnborg, författare till hyllade biografier om Vivi Täckholm och Barbro Alving, har skrivit den första biografin över Kerstin Thorvall.

ISBN:

9789173537988

Antal sidor:

405

Bandtyp:

Pocket

 

Författare:

Beata Arnborg

Ämne:

Kvinnohistoria
Memoarer & biografier
Pocketböcker

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Kerstin Thorvall
 
Krig, kvinnor och gud