Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Winston
  

Vra bcker

Winston (pocket)

Churchill och den brittiska världsordningens slut

Klicka fr strre bild - Winston_Pocket

Svante Nordins nya bok Winston. Churchill och den brittiska världsordningens fall är inte enbart en heltäckande biografi. Den tar också upp Winston Churchill från en annorlunda vinkel: hans roll för att förmedla övergången från det brittiska imperium som han älskade till den nya atlantiska världsordning som kom i dess ställe.

Winston Churchill var en av en handfull ledare som på ett avgörande sätt påverkat världens historia under de senaste drygt hundra åren. Hans betydelse för att besegra Hitler och Nazi-tyskland är välkänd. Men Svante Nordins nya bok Winston. Churchill och den brittiska världsordningens fall ger inte bara en heltäckande biografi. Den tar också upp Winston Churchill från en annorlunda vinkel: hans roll för att förmedla övergången från det brittiska imperium som han älskade till den nya atlantiska världsordning som kom i dess ställe.Churchill såg hos "de engelsk-talande folken" den bästa garanten för civilisationen. Den grundtanken, kanske mer än någon annan, gav en riktning och konsekvens åt en politisk gärning, som i övrigt innehöll många häftiga girar, brutala kraschlandningar och hisnande triumfer. Personen är också med. Alla kallade honom "Winston". Han skapade sin egen oförglömliga image med hjälp av cigarren, V-tecknet och en retorik utan motstycken i vår tids historia.

ISBN:

9789173537995

Antal sidor:

544

Bandtyp:

Pocket

 

Frfattare:

Svante Nordin

mne:

Pocketböcker
Historia, internationell

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Döda vita män
 
Rule Britannia!
 
Winston Churchill: Citat