Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Allan Pettersson
  

Vra bcker

Allan Pettersson

Ingår i serien Svenska Tonsättare

Klicka fr strre bild - Allan Pettersson NY 2015

Ingen svensk symfoniker har fått ett lika starkt gensvar som Allan Pettersson (1911–1980). Ingen annan svensk tonsättare har heller blivit så nära förbunden med biografiska inslag: lidandet, arbetarbakgrunden, outsiderskapet. Det var en bild som kom att tecknas i press och tv-dokumentärer, men som tonsättaren också själv var med om att skapa.

Den tyske Pettersson-kännaren Michael Kube har skrivit en biografi som tar sig bakom de vedertagna föreställningarna om symfonierna och symfonikern, närmare musiken, men också närmare människan. Det är en bok som tar fasta på både den yttre och inre biografin. En ny bild av Allan Pettersson tar form , mer komplex än tidigare, och nya vägar till Petterssons musik öppnas – till de sexton symfonierna, till Barfotasångerna, till solokonserterna och till kammarmusiken.

ISBN:

9789173535410

Antal sidor:

255

Bandtyp:

Flexiband

 

Frfattare:

mne:

Memoarer & biografier
Svenska tonsättare

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Anders Eliasson
 
Bo Linde
 
Bo Nilsson
 
Sven-David Sandström