Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Djursholm (pocket) av Mikael Holmqvist
  

Vra bcker

Djursholm (pocket)

Sveriges ledarsamhälle

Klicka fr strre bild - Djursholm_pocket

Nu kommer en av årets mest omtalade – och omfattande – fackböcker i koncentrerad pocketversion. Professor Mikael Holmqvists banbrytande studie om Djursholm är ett pionjarverk om makt och om hur ett elit-samhalle paverkar hela landet.

Djursholm är ett samhälle med en unik aura och förmåga att socialt upphöja sina invånare till ledare, särskilt de barn och ungdomar som växer upp där. Författaren Mikael Holmqvist, som intervjuat ett stort antal boende och arbetande i Djursholm och genomfört omfattande fältstudier i samhället under flera års tid, undersöker flera viktiga frågor som beteckningen Sveriges ledarsamhälle väcker, med betoning på hur Djursholm påverkar det övriga Sverige i en social, moralisk och politisk bemärkelse.

Mikael Holmqvists bok är inte bara angelägen för att förstå Djursholm och liknande samhällen och deras betydelse, utan också för att beskriva det Sverige som håller på att bli till.

ISBN:

9789173538203

Antal sidor:

350

Bandtyp:

Pocket

 

Frfattare:

Mikael Holmqvist

mne:

Politik & debatt
Kulturhistoria
Historia, svensk

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Internatskolorna
 
Djursholm