Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Den tyske officerens hustru
  

Vra bcker

Den tyske officerens hustru

En judinnas överlevnad i Nazityskland

Klicka fr strre bild - Den tyske officerens hustru

Edith Hahn var en frispråkig ung judisk kvinna i Wien som insåg att det var klokast att gå under jorden när nazisterna tog makten. Det här är berättelsen om hur hon överlevde Förintelsen.

Med hjälp av en väninna vars identitet hon övertog flydde hon till München. Där träffar hon en tysk officer och nazist som blir kär i henne. Trots att Edith till sist berättar att hon är judinna gifter de sig och han hjälper till att hålla hennes identitet hemlig. Denna sanna berättelse om en judinna som överlevde förintelsen är lika spännande som en roman och samtidigt ett unikt personligt vittnesbörd om terror och rädsla, men också om mod och humanitet mot alla odds.

Edith Hahn Beer tvekade länge att återge sina minnen men föll till föga för sin dotters och sina barnbarns enträgna önskan att få veta.

Översättning: Margareta Eklöf

ISBN:

9789173538497

Antal sidor:

250

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Susan Dworkin
Edith Hahn Beer

mne:

Historia, internationell
Memoarer & biografier
Skönlitteratur, prosa

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Stefan Zweig vid världens ände
 
Knut Hamsun och resan till Hitler