Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Kvinnor och kungar av Ove Bring
  

Vra bcker

Kvinnor och kungar

Om krig och fred

Klicka fr strre bild - Kvinnor och kungar

Kvinnor och kungar är en bok om säkerhetspolitik och idéhistoria, om kvinnor med starka idéer och kungar med viss makt. Ove Bring, professor emeritus i folkrätt, kombinerar fem Bernadotters roll i utrikespolitiken med kvinnor som Mary Wollstonecraft, Fredrika Bremer, Bertha von Suttner och Elin Wägner, och deras bidrag till till fredsrörelsen.

ISBN:

9789173539197

Antal sidor:

250

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Ove Bring

mne:

Historia, svensk

Pressklipp

Boken är en av många volymer som pensionerade professorer inom skilda discipliner fått tid över att skriva. Den kräver inga förkunskaper och vittnar om en berömvärd önskan att till en vidare allmänhet kommunicera ett helt yrkesliv av fackkunskaper och ett djupt personligt engagemang i säkerhetspolitik och fredsabete.
Elisabeth Mansén, Svenska Dagbladet

Detta är en välskriven och läsvärd bok som belyser de historiska händelserna ur en annorlunda vinkel ... Boken är av intresse för alla historieintresserade.
Anna-Karin Skoglund, BTJ

»För den som intresserar sig för idéhistoria, filosofi och politik är detta en högst läsvärd bok.«

Soldat & Teknik

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Älska det är allt!
 
Parthenonsyndromet
 
De mänskliga rättigheternas väg