Våra böcker

Voltaire blir kär

Atlantis väljer ur världslitteraturen

Klicka för större bild - Voltaire blir kär

»Kärlen mellan Voltaire och markisinnan du Châtelet var ingen vanlig kärlek. De var inga vanliga människor.« Så börjar Nancy Mitford den bok som av magasinet New Yorker utnämnts till »den mest upprymt underhållande bok som skrivits på engelska«. Nancy Mitford, känd för sin sprudlande kvicka stil, skrev ett antal berömda biografier varav Voltaire blir kär är en.

1700-talet var ett århundrade som Nancy Mitford älskade och hon blev en mästare på att levandegöra det. Få kan som hon få denna epok nära och begriplig. Kärlekshistorien mellan Voltaire och markisinnan du Châtelet, den framstående matematikern, är samtidigt en initierad skildring av fransk upplysningstid som fångar både dess idealism och intriger. Nu ges Maud Adlercreutz njutbara svenska översättning ut på nytt i Atlantis klassikerserie.

Nancy Mitford (1904–1973) var den äldsta av de berömda Mitfordsystrarna. Hon skrev flera bästsäljande romaner, varav Kärlek i kallt klimat (Love in a cold climate) är den mest kända. Hon gjorde också stor lycka med sina biografier om företrädesvis franska 1700-talspersonligheter. I Voltaire blir kär förenas hennes underhållande berättarstil med gedigen historieforskning.

Med en introduktion till Nancy Mitford av Peter Stenson.

ISBN:

9789173539142

Antal sidor:

270

Bandtyp:

Inbunden

Status:

Finns i lager

Författare:

Nancy Mitford

Ämne:

Historia, internationell

Pressklipp

»Mitford vet hur man berättar en historia.«

»Voltaire blir kär är ett litet biografiskt smycke – inte som de tunga halsbanden som kommer från dem akademiska smedjan, utan en enda pärla, för kostbar att infatta och fullt tillräcklig i sig själv.«