Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Djursholm – Sveriges ledarsamhälle
  

Vra bcker

Djursholm

Sveriges ledarsamhälle

Klicka fr strre bild - Djursholm

Djursholm har alltsedan dess grundande år 1889 varit hem för ledare inom konst, akademi, förvaltning och framför allt näringsliv.

Djursholm är ett samhälle med en unik aura och förmåga att socialt upphöja sina invånare till ledare, särskilt de barn och ungdomar som växer upp där. Författaren Mikael Holmqvist, som intervjuat ett stort antal boende och arbetande i Djursholm och genomfört omfattande fältstudier i samhället under flera års tid, undersöker flera viktiga frågor som beteckningen Sveriges ledarsamhälle väcker, med betoning på hur Djursholm påverkar det övriga Sverige i en social, moralisk och politisk bemärkelse.

Mikael Holmqvists bok är inte bara angelägen för att förstå Djursholm och liknande samhällen och deras betydelse, utan också för att beskriva det Sverige som håller på att bli till.

ISBN:

9789173539883

Antal sidor:

741

Bandtyp:

Häftad

 

Frfattare:

Mikael Holmqvist

mne:

Atlantis PoD
Historia, svensk
Politik & debatt

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Djursholm
 
Djursholm (pocket)