Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Platons skrifter 2
  

Vra bcker

Platons skrifter. Bok 2

Menon, Protagoras, Lysis, Charmides, Ion, Menexenos, Euthydemos, Faidros, Kratylos

Klicka fr strre bild - Platons skrifter 2 POD

Den andra boken av planerade sex med Platons samlade skrifter i ny översättning från det grekiska originalet av Jan Stolpe.

Bok 2 innehåller nio olika dialoger, varav flera hör till Platons mest berömda och lästa. I Menon hävdar Sokrates att själen är odödlig och att även en okunnig slav äger insikter som han kan återerinra sig. I Protagoras diskuterar Sokrates begreppet dygd.
Lysis och Charmides avhandlar vänskap och besinning, i Ion diskuterar man diktkonsten, Euthydemos är en drift med allsköns debattknep och intellektuella förförarkonster, och i Menexenos gör Sokrates en mördande parodi på ett patriotiskt standardtal.
Faidros innehåller oförglömligt visionära bilder av kärleken, och Kratylos, som inte funnits på svenska på nära hundra år, är en halsbrytande diskussion om språket och orden.
Förord, noter och litteraturhänvisningar av Jan Stolpe.

ISBN:

9789188687296

Antal sidor:

520

Bandtyp:

Mjuka pärmar

 

Frfattare:

Platon
Jan Stolpe

mne:

Atlantis PoD
Atl. väljer ur världslitteraturen

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Platons skrifter. Bok 3
 
Platons skrifter. Bok 1
 
Platons skrifter. Bok 4
 
Platons skrifter. Bok 5
 

Platons skrifter. Bok 6