Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Platons skrifter bok 6
  

Vra bcker

Platons skrifter. Bok 6

Den större Hippias, aAlkibiades 1-2, Hipparchos, Rivalerna, Theages, Kleitofon, Brev, Om det rätta, Om duglighet, Demodokos, Sisyfos, Eryxias, Axiocjos, Definitionser, Halkyon, Epigram

Klicka fr strre bild - Platons skrifter 6 POD

Med Bok 6 avslutar Jan Stolpe sin svenska översättning av Platons samlade skrifter. Utgåvan innehåller nu alla skrifter som har gått under Platons namn. Många av texterna i Bok 6 har aldrig tidigare översatts till svenska. En del av dem är knappast skrivna av Platon själv, utan av lärjungar till honom vid hans Akademi.
»Den större Hippias« är en komisk dialog där Sokrates diskuterar vad som kan menas med att något är »fint«. »Alkibiades 1« användes i över tusen år som introduktionsskrift för alla som ville sätta sig in i Platons filosofi: där resonerar Sokrates om varför man måste ägna omsorg åt sig själv och sin själ för att bli en duglig människa. »Axiochos« är en trösteskrift där Sokrates förklarar för en man som ligger på sitt yttersta varför han inte behöver frukta döden, och i »Hipparchos« diskuterar man girigheten.
Av stort intresse är också några av de arton brev som här presenteras: i det överlägset längsta och mest berömda av dem, det sjunde, berättar Platon om sig själv och sitt liv och om sina försök att intressera sicilianska furstar för filosofi. I volymen ingår också 33 dikter som har tillskrivits Platon. Med denna översättning har svenska läsare för första gången tillgång till alla de platonska skrifterna.
Jan Stolpe har skrivit förord och kommenterande noter till alla texter. Volymen avslutas med ett fullständigt namnregister till alla de sex böckerna i utgåvan.

ISBN:

9789188687326

Antal sidor:

514

Bandtyp:

Häftad

 

Frfattare:

Jan Stolpe
Platon

mne:

Atl. väljer ur världslitteraturen
Atlantis PoD

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Platons skrifter. Bok 1
 
Platons skrifter. Bok 2
 
Platons skrifter. Bok 3
 
Platons skrifter. Bok 4
 

Platons skrifter. Bok 5