Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Explosionskrönika av Yan Lianke
  

Vra bcker

Explosionskrönika

Klicka fr strre bild - Explosionskronika

Yan Lianke är en av Kinas mest framstående författare. Hans nya roman skildrar det kinesiska samhällets hypersnabba språng in i moderniteten, och ständig tillväxt som kapitalismens naturlag.

Den lilla byn Explosion grundades för över tusen år sedan av en grupp människor på flykt undan ett vulkanutbrott. Men efter Maos död inleds en ny era, där periferi ska bli centrum och Explosion förvandlas till en supermetropol. Sammansvurna i expansionsplanen är tre av byns familjer, som snart skapat ett hyperurbant imperium byggt på en grund av rovlystnad, sammanhållet av sex och lögner.

Yan Lianke belönades med Franz Kafkapriset 2014 och nominerades till The International Man Booker Prize 2013, 2016 och 2017. Bland hans tidigare verk finns romanerna Drömmar om byn Ding, Lenins kyssar och De fyra böckerna, som är utgivna på Atlantis.

ISBN:

9789173539340

Antal sidor:

384

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Lianke Yan

mne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

»Det är på en gång halsbrytande och vackert.« Steve Sem-Sandberg, Dagens Nyheter

»Yan Liankes nya roman är en hejdlös drift med det kapitalistiska Kina.« Ulrika Knutson, Expressen

»Yan Lianke är en verkligt säregen författare, som på postmodernt vis leker med genrer och skapar en hybridlitteratur där mörk dystopi möter byråkratprosa i en svidande uppgörelse med hemlandet Kina, där flera av hans böcker är förbjudna. För en västerlänning kan hans stil kanske beskrivas som en korsning mellan Kafka, Orwell och Margaret Atwood.« Gabriella Håkansson, Sydsvenska Dagbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Lenins kyssar
 
Drömmar om byn Ding
 
De fyra böckerna