Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Ko Un
  

Våra författare

Ko Un

Klicka för större bild - Ko Un

"Ko Un var en av ledargestalterna i motståndsrörelsen mot militärdiktaturen i Sydkorea. Priset för detta blev högt. Han fängslades och torterades vid upprepade tillfällen.
Efter militärregimens fall har han spelat en viktig roll som rådgivare och inspiratör för den demokratiska statsledningen.

Pressklipp

I Sydkorea finns en ständig kandidat till Nobelpriset i litteratur. Det är poeten Ko Un, född 1933 och sedan 1980-talet en centralgestalt inom sydkoreansk lyrik.

En fjärde Atlantisutgåva kommer i vår, »vit fjäril«, dikter i urval och översättning av Sun-kyoung Choi. [...] Om den upplevelsen säger Sun-kyoung Choi att "jag har njutit av språket...det finns en härlig humor i hans dikter...men i botten finns ett stort allvar".

Som sagt, Ko Un lär finnas med på Svenska Akademiens kandidatlista...


Tidskriften Karavan

En poet man lär känna och kan vara med


»Han har på något vis det som alla stora poeter har, barnets förundran är så stark hos honom, samtidigt som han vet allt om sorg [...]«.

Birgitta Wallin, Örnen och Kråkan.

Böcker


Tiotusen fotspår
 
Stundens blomma
 
Ung pilgrim
 
Vit fjäril