Kalendarium

april 2018

9 apr kl 18.00:
Claudine Monteil och Åsa Moberg om systrarna Beauvoir

Rotundan, Stockholms stadsbibliotek, Sveavägen.

Åsa Moberg samtalar med författaren och historikern Claudine Monteil om syskonkärlek och rivalitet mellan två extraordinära och väsensskilda systrar, Simone och Hélène, utifrån Monteils bok Systrarna Beauvoir.


Claudine Monteil är författare, kvinnorättsspecialist, historiker, tidigare diplomat och var nära vän med Simone de Beauvoir. Hon har disputerat på Simone de Beauvoirs liv och verk.

Åsa Moberg är författare, journalist och översättare. 1996 kom hennes bok "Simone och jag", där hon skriver om sitt eget och Simone de Beauvoirs liv.

För mer information och för att boka sittplats klicka här.

I samarbete med Stockholms stadsbibliotek.
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

12 apr kl 18.00:
Tiina Rosenberg på Thielska galleriet

Thielska galleriet, Stockholm.

Välkommen till ett författarsamtal med Tiina Rosenberg med anledning av hennes aktuella bok Mästerregissören – När Ludvig Josephson tog Europa till Sverige. I boken belyser hon mästerregissören från tre olika perspektiv: scenkonsten, det judiska arvet och den queera kulturen. Samtalet äger rum inför Thielska Galleriets konstverk av Ernst Josephson och berör även hans konstnärskap. Moderator för samtalet är Patrik Steorn, museichef på Thielska Galleriet.


Samtalet är gratis, men ordinarie museientré gäller. Läs mer om evenemanget på Thielska galleriets hemsida.

maj 2018

24 maj kl 19.00:
Diplomatkväll med Elin Jäderström och Anders Sundelin

Akademibokhandeln LundQ, Uppsala.

Diplomatkväll med Elin Jäderström, aktuell med boken Hennes excellens Agda Rössel om världens första kvinnliga FN-ambassadör, och Anders Sundelin, aktuell med boken Diplomaten (Weyler förlag).

Mer information kommer snart.